opc_loader
Service & reparatie

Laser ontvanger | Bouwlasersonline.nl

Bij het werken met laserlicht is het licht van de zon een storende factor. Een laser ontvanger zorgt ervoor dat er bij daglicht nauwkeurig gemeten kan worden. De ontvanger, ook wel zender of pieper genoemd dankt zijn naam aan het feit dat hij het laserlicht ontvangt en omzet in een bruikbare aanduiding op een display of met lichtjes. Het laserlicht uit de roterende laser zal in een constant ritme langs de ontvanger flitsen. Hierdoor ziet de ontvanger in een vast ritme het laser licht ten opzichte van het constant aanwezige zonlicht. De ontvanger heeft een venster waarachter zich twee lichtgevoelige cellen bevinden. Valt het laserlicht op de bovenste cel in de ontvanger, dan zal er aangegeven worden de ontvanger naar beneden te verplaatsen. Komt het laserlicht op de onderste cel, dan moet je de ontvanger naar boven bewegen. Komen op de bovenste en onderste cellen even veel laserlicht dan heb je de ontvanger op de hoogte van de laserstraal.

Welke laser met ontvanger heb ik nodig?

Grofweg zijn er twee typen ontvangers. De “Hand Ontvanger” gebruik je aan een meetstok, laserbaak of gewoon uit de hand. De “Machine Ontvanger” is een ontvanger die gemonteerd kan worden aan een werktuig.

Bouwlasersonline.nl

Onze kennis van zaken zullen je een juiste keuze doen maken. Neem daarom als het je niet duidelijk is beslist contact met ons op. Wij helpen je graag.

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.