opc_loader
Service & reparatie

Nedo Tubus 2 GROEN

Artikelnr: 472210
Uit voorraad leverbaar

Nedo Tubus 2 groenlicht rioollaser

Voorzien van helder laserklasse 3R groenlaserlicht

Rioollaser en afstandsbediening tegelijkertijd met 1 lader oplaadbaar

Zeer compleet geleverd

Aantal 2.995,00
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Nedo Tubus 2 rioollaser met helder groenlicht

Groene laserstralen zijn voor het menselijk oog 4x sterker waarneembaar dan rode laserstralen met hetzelfde vermogen. Om die reden is de Nedo TUBUS 2 rioollaser standaard voorzien van een helder groene laserdiode in laserklasse 3R. Ook bij ongunstige lichtomstandigheden is de groene laserpunt van de TUBUS 2 goed op de in hoogte verstelbare doelplaat te onderscheiden en garandeert te allen tijde de beste zichtbaarheid en snel werken. Het doordachte SmartControl bedieningsconcept van de rioollaser TUBUS 2 maakt een eenvoudige, intuïtieve bediening mogelijk. Alle relevante gegevens, zoals ingesteld afschot, dwarshelling, asuitlijning en toestand van de batterij worden overzichtelijk op het duidelijk gestructureerde OLED display van de laser en de afstandsbediening weergegeven. De gecombineerde draadloze en infraroodafstandsbediening garandeert een optimale zend performance zowel in het riool alsook boven het riool. Display en toetsenbord van rioollaser en afstandsbediening zijn identiek opgebouwd en maken een intuïtieve bediening mogelijk. Veelgebruikte functies kunnen direct met een druk op de knop worden opgevraagd. De asuitlijning gebeurt met behulp van de handmatige uitlijnfunctie. De dwarshelling van de laser wordt automatisch gecompenseerd, ook bij het in het lood stellen. De Nedo TUBUS 2 set wordt standaard zeer compleet geleverd incl. Acculader voor het gelijktijdig opladen van de laser en de afstandsbediening, In hoogte verstelbare doelplaat en opstel voetensets voor buisdiameters van 150 mm, 200 mm, 250 mm en 300 mm.

Compacte behuizing en extreem robuust (IP68)

Compromisloze robuustheid voor echte professionals. Betrouwbaar voor het ruwe gebruik in de weg- en waterbouw. De robuuste behuizing is bestand tegen onderdompelen in water volgens IP 68. Het Shock-Protection-System van de TUBUS 2 beschermt de gevoelige sensoren en elektronica effectief ook bij de allerzwaarste belasting. De Nedo TUBUS 2 is de compromisloos robuuste rioollaser – Made in Germany. Dankzij de zeer compacte afmetingen kan de Nedo TUBUS 2 gebruik worden in smalle buizen en krappe bochten al  vanaf Ø 125 mm.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 515 nm
Werktemperatuur -20°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik 200m
Bereik afstandsbediening: 150m (radio) / 100m  (IR)
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik -15% tot +40%
Afschotbereik -15% tot +40%
Stof- en spatwaterbescherming IP 68
Elektrische voeding Li-ion accupack
Gebruiksduur max 40h
Gewicht 3,5 kg

Leveringsomvang
Nedo TUBUS 2
Accupack
Lader
Split laadkabel
RC-IR afstandsbediening
Target holder incl. targets
Opstelpootjes 150, 200, 250 en 300 mm
Koffer

 

Downloads:

Nedo Tubus 2 gebruiksaanwijzing

Nedo Tubus 2 brochure

Meer binnen categorie: Nedo |  Meer binnen categorie: Rioollaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.