opc_loader
Service & reparatie

Topcon TP-L6B

Artikelnr: 555139
levertijd 2-3 dagen

De Topcon TP-L6B rioollaser

Zeer compacte rioolaser

Te bedienen vanaf een Android-telefoon

Aantal 3.610,00 3.425,00 U bespaart: 5%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Topcon TP-L6B rioollaser met roodlicht

Met de Topcon TP-L6B worden de functies en technologie gecombineerd die hebben bewezen te voldoen aan de eisen van aannemers. Nieuwe functies zijn onder meer een verbeterd bedieningspaneel met een contrastrijk display voor zichtbaarheid in alle lichtomstandigheden. Alle modellen profiteren ook van een verbeterde levensduur van de batterij, met een verlengde bedrijfstijd tot 20 procent voor groene straalmodellen. De Topcon TP-L6B riool- lijnlaser is door het kleinere formaat, de lange levensduur van de batterij en de mobiele app, een van de meest flexibele op de markt. Deze lijnlaser is eenvoudig in gebruik, past in krappere ruimtes en biedt meer gemak en veiligheid voor gebruikers.

De mobiele app “Laser Manager”

Met Laser Manager, de nieuwe mobiele app voor Android, kunnen lijnlaserfuncties rechtstreeks vanaf het eigen apparaat van de gebruiker worden bediend, zoals:

  • Automatische richtpuntdetectie
  • Verplaats de laserstraal naar links, rechts of het midden
  • Hoogtestatus controleren
  • De optionele loodrechtstraal activeren
  • Hoogtehoek instellen of berekenen
  • Lasermodus wijzigen naar constant, knipperend of laag vermogen
  • Batterijstatus controleren
  • Een elektronisch waterpas bekijken

Met deze nieuwe functie kunt u de laser sneller instellen en hoeven werkers minder tijd te besteden in gaten en slechtverlichte en krappe ruimtes.

RC-500 afstandsbediening:

Alle Topcon TP-L6 riool- lijnlasers worden standaard geleverd met de RC-500 afstandsbediening, hiermee kande laser tot op 200m vanaf de voorzijde en tot 25 m boven de laser bedient worden. M.b.v. de RC-500 afstandsbediening kan de laser links / rechts uitgelijnt worden, de "SmartLine" functie ingeschakelt worden, de laser in slaapstand gezet worden en de laser op knipperen of continue straal gezet worden.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 639 nm
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 2
Werkbereik 150m
Bereik afstandsbediening: 150m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik - 5% tot +45%
Afschotbereik -15% tot +40%
Stof- en spatwaterbescherming IP 68
Elektrische voeding Accupack
Gebruiksduur max 60h
Gewicht 2,0 kg

Leveringsomvang
Topcon TP-L6B
Accupack
Lader
RC-500 afstandsbediening
Target holder incl. target
Koffer

 

Downloads:

Topcon TP-L6 handleiding

Topcon TP-L6 brochure

Meer binnen categorie: Topcon |  Meer binnen categorie: Rioollaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.