opc_loader
Service & reparatie

Piper 100/200 G

Artikelnr: 6016058
Uit voorraad leverbaar

De Piper Green serie rioollaser

Meest compacte rioollaser

Hoog vermogen groen laserlicht (3R)

Automatische uitlijning op de Piper 200

Leica Piper

  • 100G (6016058)
  • 200G Autoalign (938490) + €375,00
Aantal 3.762,00 3.495,00 U bespaart: 7%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

De Leica Piper 100/200 Green-Beam

De Piper 100 / 200 G rioollaser is de nieuwste evolutie van de betrouwbare Piper Lasers van Lecia. Dit hoogwaardige meetinstrument is bedoeld voor aannemers die snelle en betrouwbare metingen in het veld nodig hebben. De groene klasse 3R laser diode, geeft een betere zichtbaarheid en vergroot de effectieve afstand en nauwkeurigheid. De Piper Green-Beam rioollaser kan worden gebruikt in buizen, op de buis of bij mangatmetingen. Hij is compact genoeg om in een buis van 4 inch of 100 mm te passen en wordt geleverd met een IR-afstandsbediening voor gebruiksgemak. De Leica Piper 100 / 200 G heeft ook een groot LCD-scherm voor het gemakkelijker aflezen van de apparaatstatus, het aflezen van het niveau, de lijnpositie en niveau-indicaties.

Operationeel bereik

De Leica Piper 100 / 200 G rioollaser kan afstanden meten tot 200 meter, met een meetbereik van -10% tot + 25%. De Piper Green-beam heeft ook een automatische hellingcompensatie, die hellingfouten tot ± 3 ° corrigeert.  De Piper rioolaser heeft een stevige en robuuste behuizing van gegoten aluminium. Dit geeft extra bescherming tegen de barre omstandigheden en blijft toch licht en handzaam. Het biedt ook IPX8-waterbestendigheid, zodat u de laser bij alle weersomstandigheden kunt gebruiken.

Automatische uitlijning met Alignmaster:

Dankzij automatische uitlijning "Alignmaster" op de Leica Piper 200G  kunt u sneller werken. Deze scantechnologie biedt u een snel, nauwkeurig en automatisch uitlijningssysteem. Wanneer u de volgende dag de opstelling weer moet uitvoeren, voert u in de laser het juiste afschot in en plaatst u het richtmerk aan het einde van het laatste deel van de buis waar u de dag ervoor gebleven was. Druk op de Alignmaster-knop op de laser of afstandsbediening, waarna de laser automatisch het middelpunt van het richtmerk vindt. Zo kunt u zonder enige vertraging aan een nieuwe werkdag beginnen.

Piper IR-afstandsbediening:

De Leica Piper 100 en 200 G riool- lijnlasers worden standaard geleverd met een IR-afstandsbediening.  Met deze IR-afstandsbediening biedt u controle over de Piper in de buis tot een maximale afstand van 150 meter. M.b.v. de IR-afstandsbediening kan de laser links / rechts uitgelijnt worden, de "Alignmaster" functie ingeschakelt worden (alleen op de Piper 200G), de laser in slaapstand gezet worden en de laser op knipperen of continue straal gezet worden.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 520 nm
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik 200m
Bereik afstandsbediening: 30m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik -12% tot +25%
Afschotbereik -12% tot +25%
Stof- en spatwaterbescherming IP 68
Elektrische voeding Accupack
Gebruiksduur max 40h

Leveringsomvang
Leica Piper 100 of 200 G
Accupack
Lader
IR afstandsbediening
Target holder incl. target
Koffer

 

Meer binnen categorie: Leica |  Meer binnen categorie: Rioollaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.