opc_loader
Service & reparatie

Topcon RL-SV2S

Artikelnr: 555013
Uit voorraad leverbaar

De Topcon RL-SV2S afschotlaser

Vol automatische afschot laser

Dubbelafschot tot ± 15%

Kan ook verticaal gebruikt worden

Groot bereik (laserklasse 3)

Ontvanger

  • LS-80L
  • LS-100D + €100,00
  • Geen - €100,00
Aantal 1.895,00
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Topcon RL-SV2S volautomatische dubbel afschotlaser

De Topcon RL-SV2S vol automaat heeft een bewaking op beide assen tegen verzakking/verkanteling tijdens afschot.

Deze dubbel afschot laser is een 'multi-task laser' die geschikt is voor elke taak waarvoor een laser nodig is voor horizontale, verticale, enkele of dubbele helling. Met snelle zelfnivellerende motoren om te zorgen dat u nauwkeurig werkt, ± 15% dubbel afschot mogelijkheid, volledig op afstand bedienbaar dankzij de radiocontroller afstandsbediening RC-60 met dezelfde interface als de laser. Heeft de robuuste en lichtgewicht RL-SV2S alles om aan al uw vereisten op de werklocatie te voldoen. Een radio-afstandsbediening met volledige functionaliteit wordt standaard geleverd met dezelfde display en knoppen als de laser, die u volledige controle geeft wanneer u niet bij de laser bent. Van afschot wijzigingen, menu-instellingen selecteren, de operationele status controleert en zelfs de levensduur van de batterij verifieert, alles zonder de laser aan te raken. Zowel de laser als de afstandsbediening hebben een achtergrondscherm met hoog contrast dat is ontworpen om leesbaar te zijn in alle weersomstandigheden. De Topcon RL-SV2S is geschikt voor machinebesturing en beschikt over een Blinderingsfunctie, hiermee kan de laserstraal in bepaalde kwadranten worden uitgeschakelt om interferentie van weerspiegeling te voorkomen. Topcon heeft de RL-SV2S geïntroduceerd als een goedkopere oplossing voor diegenen die eenvoudige en nauwkeurige resultaten nodig hebben. De Topcon RL-SV2S is een multi-task laser voor het instellen en uitlijnen van het interieur. Dit betekent dat u de laser kunt gebruiken voor bouw- en interieuropdrachten waar u een laser nodig hebt voor horizontale, enkele helling, dubbele helling of verticale toepassingen. De RL-SV2S heeft ook een maskermodus, deze functie stelt je in staat om de laserstraal aan één of zelfs meerdere zijden van de laser uit te zetten. Dat is handig, want zo wordt de straal alleen daar uitgezonden waar een referentiehoogten nodig is. Hiermee worden problemen van hinderlijke reflecties door ruiten ook voorkomen.

Ontvanger gebruik:

Bij de Topcon RL-SV2S kan gekozen worden welke ontvanger bij geleverd moet worden of geen ontvanger, met ontvanger wordt een werkgebied van maximaal 300 m gerealiseerd. De standaard ontvanger is de Topcon LS-80L er kan ook gekozen worden voor de luxe Spectra HL-450 mm ontvanger. De Topcon LS-80L heeft een akoestisch signaal welke in 3 niveaus in is te stellen; luid, zacht en uit, de gevoeligheid/nauwkeurigheid van de ontvanger is in te stellen in 2 nauwkeurigheden; fijn ± 1 mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 2 mm voor bijvoorbeeld een zandbed. De Topcon LS-80L wordt standaard geleverd met een kunststof baakklem. De Spectra HL-450 is een luxere ontvanger met een groter ontvangst bereik en mm weergave in het scherm. Zo kan er direct afgelezen worden hoeveel mm het verschil is t.o.v. de referentiehoogte, zonder de ontvanger op de baak heen en weer te hoeven schuiven. Het akoestisch signaal van de Spectra HL-450 is in 3 niveaus in is te stellen; luid, zacht en uit, de gevoeligheid/nauwkeurigheid van de ontvanger is in te stellen in 2 nauwkeurigheden; fijn ± 1 mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 5 mm voor bijvoorbeeld een zandbed. De Spectra HL-450 wordt standaard geleverd met een robuuste kunststof baakklem.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een talud, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeeld wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 635 nm < 5 mW
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 2
Werkbereik >300m
Werkbereik afstandsbediening 100m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik ± 8% (± 5°)
Nivelleertijd 4 Sec.
Afschot ± 15%  beide assen
Rotatiesnelheid 300, 600 RPM
Stof- en spatwaterbescherming IP 66
Elektrische voeding Accupack 7.000 mAh
Gebruiksduur max 120 h
Statiefschroefdraad 5/8"
Gewicht 2,7 kg
Projectie Horizontaal / verticaal / dubbel afschot

Leveringsomvang
Topcon RL-SV2S
Accupack
Lader
RC-60 afstandsbediening
LS-80L of HL450 handontvanger (optioneel)
Baakklem LS-80L of HL450
Koffer

 

Downloads:

Topcon RL-SV2S gebruiksaanwijzing

Topcon RL-SV2S brochure

Meer binnen categorie: Topcon |  Meer binnen categorie: Afschotlaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.