opc_loader
Service & reparatie

Nedo Primus2 HVA2N

Artikelnr: 472061
Uit voorraad leverbaar

De Nedo Primus2 HVA2N afschotlaser

Vol automatische afschot laser

All-in-one afschotlaser voor binnen en buiten

Automatische uitlijning op de ontvanger met Auto-align

Wordt standaard geleverd met een combi module met mm weergave

Richtkijker

  • Zonder
  • Met (461096) + €235,00
Aantal 2.649,00 2.250,00 U bespaart: 15%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Nedo Primus2 HVA2N dubbel afschot laser met auto align (Vol automaat)

De Nedo Primus2 HVA2N (Horizontaal Verticaal AutoAlign 2 assen Neigung (helling / afschot) ) volautomatische horizontaal en verticaal rotatielaser met continu aanwezige oplood laserpunt. Beide assen blijven bewaakt tegen verzakking/verkanteling tijdens afschot.

De rotatielaser wordt volautomatisch exact horizontaal of verticaal genivelleerd en de automatische hoogtebewaking (tilt functie) stopt deze bij een sterke trilling, hoogte fouten worden daardoor voorkomen. Dankzij de hellingbewaking wordt, ook in de hellingmodus, de positie van de laser voortdurend gemonitord en desgewenst bijgesteld. Voor de gebruiker betekent dit een nog betere nauwkeurigheid van de rotatielaser en meer zekerheid bij het meten van afschot. Simpelweg inschakelen en aan de slag. Het afschotbereik van de Nedo Primus2 HVA2N is met ± 10% in beide assen ruim voldoende is voor bouwwerkzaamheden. De Nedo Primus2 HVA2N heeft een werkbereik tot 350 meter, samen met  de Commander2 HVA2N mm Combimodule ontvanger geeft dat een totaal werkgebied van 700 meter. Ook is de Nedo Primus2 HVA2N afschotlaser verticaal te gebruiken voor bijvoorbeeld wanden of bouwramen te plaatsen. De oploodstraal staat 90 graden t.o.v. de roterende laserstraal, waardoor je als de laser vertikaal positioneerd is ook haakse hoeken kan uitzetten. Het afschot in beide assen is op de Nedo Primus2 HVA2N of Combimodule Commander2 HVA2N makkelijk in te stellen. Met de scan functie op de Nedo Primus2 HVA2N is het mogelijk de laser te laten scannen i.p.v. rond te laten draaien. Hiermee wordt al het laserlicht gebundeld in een kleiner gebied, waardoor het laserlicht intenser wordt. Hiermee kan ook de reflectie van de laserstraal in glazen ruiten wordt voorkomen. De Nedo Primus2 HVA2N wordt standaard geleverd met accupack, lader, Commander2 HVA2N combi-module (afstandsbediening en ontvangerin één), doelschijf, snelklem adapter voor op statief en een stevige koffer.

Nedo combi-module ontvanger/afstandsbediening:

De Nedo Primus2 HVA2N wordt standaard geleverd met de Commander2 HVA2N combi-module en bescikt over dezelfde eenvoudig te begrijpen lay-out als de toetsen op de laser. Alle functies kunnen zowel op de laser als op de afstandsbediening gebruikt worden. De volgende functies zijn te bedienen; afschot in 2 assen, automatisch instellen afschot op ontvanger in 1 as, scan stand schakelen tussen 4 standen, scanlijn verplaatsen, rotatiesnelheid instellen 4 standen, in verticale stand de Z-as uitrichten. De Nedo Commander2 HVA2N is naast afstandsbediening tevens de handontvanger, waardoor de auto align functie simpel te gebruikten is. De Nedo Commander2 HVA2N is digitaal en is voorzien van mm weergave, hierdoor kan er direct afgelezen worden hoeveel mm het hoogteverschil is t.o.v. de referentiehoogte, zonder de ontvanger op de baak heen en weer te hoeven schuiven. De Nedo Commander2 HVA2N is samen met de Nedo Primus2 HVA2N tot een afstand van 350m te gebruiken, wat een maximaal werkgebied opleverd van 700m. De Commander2 HVA2N heeft een akoestisch signaal, welke in 3 niveaus is in te stellen; luid, zacht en uit. De gevoeligheid/nauwkeurigheid van de ontvanger is in te stellen in 4 nauwkeurigheden; fijn ± 0,5, 1,0 en 2,0 mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 4 mm voor bijvoorbeeld een zandbed. De Nedo Commander2 HVA2N wordt standaard geleverd met een aluminium giet geperste Heavy-Duty baakklem.

AutoAlign:

Met de AutoAlign functie van de Nedo Primus2 HVA2N is in 1 as zeer snel in te stellen. Plaats de ontvanger op de gewenste hoogte, druk op de Nedo Commander2 HVA2N op de AutoAlign knop en de laser zoekt zelf het midden van de ontvanger op. Het afschot is nu ingesteld. Afschot in de 2e as is in te stellen met de afstandsbediening van de Nedo Commander2 HVA2N. De AutoAing functie werkt ook als de laser verticaal is opgesteld zo kan de verticaal roterende laserstraal snel en eenvoudig uitgericht worden tot op 50m.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een talud, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeeld wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekend naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Garantie:

De garantieperiode voor de X-liner, Linus en de Sirius is conform fabrieksgarantie. Voor de X-liner, Linus en de Sirius geldt een garantietermijn van 2 jaar.
Echter voor alle Primus modellen en Acceptor Pro+/Commander2 geldt een garantietermijn van 3 jaar. Bij onjuist gebruik van de Nedo instrumenten of bij valschade komt de garantie te vervallen. Voor meer informatie omtrent de garantie verwijzen wij u naar de algemene verkoop- leveringsvoorwaarden van Nedo.

Reparatie en kalibratie:

Voordat onze meetinstrumenten worden afgeleverd wordt elk meetapparaat, van puntlaser tot aan Total stations volledig door ons nagekeken(gecontroleerd) en gekalibreerd. Mocht het product af fabriek komen, dan verricht de fabriek (onze leverancier) volgens onze afspraken deze controle en eindkalibratie. Bouwlasersonline.nl beschikt over een eigen serviceafdeling met medewerkers die volledig zijn opgeleid voor het onderhouden, kalibreren en repareren van bouwlasers.

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 635 nm < 5 mW
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik 350m
Werkbereik afstandsbediening 150m
Autoalign bereik 50m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik ± 8% (± 5°)
Nivelleertijd 4 Sec.
Afschot ± 10%  beide assen
Rotatiesnelheid 600 RPM
Stof- en spatwaterbescherming IP 66
Elektrische voeding Accupack 8.500 mAh
Gebruiksduur max 100 h
Statiefschroefdraad 5/8"
Gewicht 2,3 kg
Projectie Horizontaal / verticaal / dubbel afschot

Leveringsomvang
Nedo Primus2 HVA2N
Accupack
Lader
Commander2 HVA2N
Baakklem Commander2 HVA2N
Snelklem adapter voor op statief
Koffer

 

Downloads:

Nedo catalogus

Meer binnen categorie: Nedo |  Meer binnen categorie: Afschotlaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.