opc_loader
Service & reparatie

Spectra GL422N

Artikelnr: GL422N

De Spectra GL-422N afschotlaser

Dubbel afschot bereik van -10 tot +15 %

Automatische uitlijning op de ontvanger met Grade Matching

Wordt standaard geleverd met een remote en mm ontvanger

Set
Aantal 2.535,00 2.175,00 U bespaart: 14%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

Verzendmethode
Bezorgkosten:
0,00
Levertijd:
1 tot 2 dagen
Beschrijving

Spectra GL422N dubbel afschot laser met Grade Match en PlaneLok

De automatische, zelfnivellerende Spectra GL422N dubbel afschotlaser, top kwaliteit in de meest robuuste behuizing. Kosteneffectieve laser, inzetbaar in drie verschillende werkgebieden: waterpas, enkele of dubbele helling en verticale uitlijning. Zelfs onder zware omstandigheden op de bouw levert de GL422N consistent betrouwbare en nauwkeurige prestaties, zodat u sneller en slimmer kunt werken. De robuuste Spectra GL422N laser kunnen veel hebben en zijn bestand tegen stoten. Deze robuustheid, gecombineerd met volledige weersbestendigheid en stofwering, vermindert de uitvaltijd en verlaagt de reparatiekosten gedurende de levensduur van de laser. De Spectra GL422N wordt standaard geleverd met de geavanceerde HL760 digitale mm ontvanger, i.c.m. met deze en de meegeleverde RC402N afstandsbediening is de Grade Match en PlaneLok functie beschikbaar. De Spectra GL422N beschikt over een Blinderingsfunctie, hiermee kan de laserstraal in bepaalde quadranten worden uitgeschakelt om interferentie van weerspiegeling te voorkomen. 

Spectra Gradematching:

De Spectra GL422N heeft de functie "Grade Matching", wat erg handig is voor drainage. Grade Matching kan worden gedaan m.b.v. de optionele Spectra HL760 laserontvanger en afstandsbediening. De Spectra GL422N scant omhoog of omlaag om de laserontvanger die op de ingestelde hoogte staat te vinden, een radioverbinding tussen beide zorgt ervoor dat de laser op de gewenste helling wordt ingesteld. Dit is veel sneller en nauwkeuriger dan proberen de laser handmatig op de gewenste helling in te stellen.

Spectra Planelock:

De PlaneLok-functie kan met de optionele afstandsbediening RC402N en de HL760 wordt gebruikt. Met de PlaneLok funtie wordt het laservlak van de Spectra GL422N automatisch vergrendeld op een bestaande horizontale hoogte of biedt een snelle automatische verticale uitlijning die alle afwijking of de mogelijkheid van fouten als gevolg van onjuiste instellingen elimineert.

HL760 handontvanger & RC402N afstandsbediening:

De Spectra GL422N wordt standaard geleverd met de Spectra HL760 handontvanger ontvanger en RC402N afstandsbediening. Samen de Spectra HL760 is de Spectra GL422N te gebruiken tot een afstand van 400m wat een werkgebied opleverd van 800m. De Spectra HL760 heeft een akoestisch signaal welke in niveaus in is te stellen; Zeer luid,  luid, zacht en uit, de gevoeligheid/nauwkeuigheid van de ontvanger is in te stellen in 6 nauwkeurigheden; fijn ± 0,1 mm, 0,5mm en 1,0mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 2,0 mm, 5 mm en 10,0 mm voor bijvoorbeeld een zandbed. De Spectra HL760 wordt standaard geleverd met een kunststof baakklem. D.m.v. de mm weergave kan er direct afgelezen worden hoeveel mm het verschil is t.o.v. de referentiehoogte, zonder de ontvanger op de baak heen en weer te hoeven schuiven.  I.c.m. met de Spectra HL760 en RC402N afstandsbediening wordt het mogelijk de Planelok en Gradematch functie te benutten. Zowel de HL760 als de RC402N dienen de bij de eerste keer in gebruikname gekoppeld te worden aan de laser met de “Fingerprint functie. Hierdoor reageert de laser niet per ongeluk op een andere afstandsbediening of de Planelok en Gradematch functie van een andere ontvanger.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Reparatie en kalibratie:

Ieder meetinstrument, van puntlaser tot totalstation wordt voor levering volledig door ons nagekeken en krijgt het apparaat een eindkalibratie voordat deze opgehaald of verzonden wordt. Mocht het product af fabriek komen, dan verricht de fabriek volgens onze afspraken deze controle en eindkalibratie. Reparaties en kalibraties worden in onze eigen servicecenter gedaan. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit leveren.

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 635 nm < 5 mW
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik handontvanger 400m
Werkbereik machine ontvanger 200m
Werkbereik afstandsbediening 100m
Bereik Gradematching en Planelock 50m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik ± 8% (± 5°)
Nivelleertijd 4 Sec.
Afschot -10 tot +15 %  beide assen
Rotatiesnelheid 300, 600 RPM
Stof- en spatwaterbescherming IP 66
Elektrische voeding Accupack
Gebruiksduur max 35 h
Statiefschroefdraad 5/8"
Gewicht 3,1 kg
Projectie Horizontaal / verticaal / dubbel afschot

Leveringsomvang
Spectra GL422N
Accupack
Lader
Afstandsbediening
HL760 handontvanger
Baakklem t.b.v. HL760
Koffer

 

Downloads:

Spectra GL422N gebruiksaanwijzing

Spectra GL422N brochure

Meer binnen categorie: Spectra |  Meer binnen categorie: Afschotlaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.