opc_loader

Spectra UL633N

Artikelnr: UL633N
3.700,00
(Prijs excl. btw)
x
Beschrijving

Spectra UL-633N dubbel afschot en rioollaser in één met Grade matching en Planelock functie

De Spectra Precision UL-633N Laser is de eerste echte all-in-one laser welke automatisch afschot en uitlijning in alle drie de assen (X / Y / Z) mogelijk maakt. De regeling van de Z-as wordt bereikt door de nieuwe techniek de: "waaierbundel"-technologie, terwijl de besturing van de X- en Y-as gebruik maakt van een dubbele radioverbinding. De UL-633N  all-in-one laser profiteert van alle kennis van Spectra en is geschikt voor alle toepassingen, snel, accurate en professoineel. Deze universele laser kan nauwkeurige automatische assenuitlijnen op twee gewenste punten zonder de ontvangers 90 graden loodrecht te positioneren. Hierdoor kunnen aannemers gemakkelijk dubbel afschot instellen voor toepassingen zoals hellingswerken op bv. sportvelden, parkeerterreinen, tennisbanen en opritten. Doordat de UL-633N  all-in-one laser tegelijkertijd met twee ontvangers kan werken, kan de laser automatisch een hellings percentage in 2 assen instellen m.b.v. de Grade Match modus. Op locaties waar maximale nauwkeurigheid en stabiliteit is vereist, zoals start- en landingsbanen op luchthavens, kunnen hoogten nauwkeurig worden beveiligd met behulp van de automatische Dual Axis PlaneLok-functie. Deze eigenschap vergrendelt en onderhoudt het laserreferentievlak naar de twee ontvangers die op bestaande hoogteligging zijn geplaatst, waardoor drift of mogelijke fouten veroorzaakt door trillingen of temperatuurveranderingen worden geëlimineerd. De UL-633N  is ook een echte rioollaser waarbij ook het afschot automatisch in een hellings percentage is in te stellen, de loodstraal wordt veranderd in een draaiende waaierstraal welke wordt gedetecteerd door de SpotFinder SF601. De UL-633N  all-in-one laser kan de loodstraal automatisch uitlijnen met de SpotFinder, ongeacht of dat deze op dezelfde hoogte staat. Het meten van een hellingwaarde via een bestaande buis of een open geul kan ook snel en eenvoudig worden gedaan in de automatische Spot Match-modus. Het activeren van de SpotLok-modus zorgt ervoor dat de UL633N de loodstraal vergrendelt op de Spot finder en automatisch vasthoudt in de gewenste richting of op een hoog punt, waardoor een precieze uitlijning wordt geboden. De UL633N bevat een volwaardige gecombineerde radio- en infraroodafstandsbediening RC603, met een op de achtergrond verlicht, intuïtief grafisch display. Aannemers kunnen alles doen met de afstandsbediening die ze kunnen doen met het lasertoetsenbord, tot 100 m van de laser, zelfs vanuit de cabine van een machine. De mogelijkheid om op afstand wijzigingen aan te brengen in de helling kan de instellingen voor tijd en snelheid aanzienlijk verminderen. Dankzij het robuuste ontwerp kan de UL633N tegen een stootje, de laser beschikt ook over IP67 vocht- en stofafdichtingen om de moeilijke bouwomgeving aan te kunnen.

Spectra Gradematching:

De UL633N all-in-one laser heeft de functie "Grade Matching", wat erg handig is voor drainage. Grade Matching kan worden gedaan m.b.v. de Spectra HL760 laserontvanger en afstandsbediening. De UL633N all-in-one laser kan dit in 2 assen tegelijkertijd, de laser scant beide assen omhoog of omlaag om de laserontvanger die op de ingestelde hoogte staat te vinden, een radioverbinding tussen beide zorgt ervoor dat de laser op de gewenste helling wordt ingesteld, ook al staande ontvangers niet 90 graden t.o.v. elkaar. Dit is veel sneller en nauwkeuriger dan proberen de laser handma tig op de gewenste helling in te stellen. Dit kan ook in de Z-as, als de laser vertikaal is opgestelt zal de loodstip veranderen in een waaierbundel, de Spotfinder zorgt d.m.v. een radiosignaal ervoor dat de laser stip door het hart van de Spot finder schijnt.

Spectra Planelock:

De PlaneLok-functie kan met de optionele afstandsbediening RC602N en de HL760 wordt gebruikt. Met de PlaneLok funtie wordt het laservlak van de de UL633N drie dubbel afschot lasers automatisch vergrendeld op een bestaande horizontale hoogte of biedt een snelle automatische verticale uitlijning die alle afwijking of de mogelijkheid van fouten als gevolg van onjuiste instellingen elimineert.

HL760 handontvanger & RC602N afstandsbediening:

De UL633N all-in-one laser wordt standaard geleverd met 2 x de Spectra HL760 handontvanger ontvanger en RC602N afstandsbediening. Samen een handontvangers Spectra HL760 is de UL633N all-in-one laser te gebruiken tot een afstand van 400m wat een werkgebied opleverd van 800m. De Spectra HL760 heeft een akoestisch signaal welke in niveaus in is te stellen; Zeer luid,  luid, zacht en uit, de gevoeligheid/nauwkeuigheid van de ontvanger is in te stellen in 6 nauwkeurigheden; fijn ± 0,1 mm, 0,5mm en 1,0mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 2,0 mm, 5 mm en 10,0 mm voor bijvoorbeeld een zandbed. De Spectra HL760 wordt standaard geleverd met een kunststof baakklem. D.m.v. de mm weergave kan er direct afgelezen worden hoeveel mm het verschil is t.o.v. de referentiehoogte, zonder de ontvanger op de baak heen en weer te hoeven schuiven.  I.c.m. met de Spectra HL760 en RC602N afstandsbediening wordt het mogelijk de Planelok en Gradematch functie te benutten. Zowel de HL760 als de RC602N dienen de bij de eerste keer in gebruikname gekoppeld te worden aan de laser met de “Fingerprint functie. Hierdoor reageert de laser niet per ongeluk op een andere afstandsbediening of de Planelok en Gradematch functie van een andere ontvanger.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties:

• Laserdiode: 639 nm, < 5 mW
• Werktemperatuur: -10°C tot +50° C
• Opslagtemperatuur: -20°C tot +70°C
• Laserklasse: 1
• Werkbereik: 400 m met ontvanger
• Nivelleernauwkeurigheid: ± 0,5 mm/10m
• Dubbelafschot: ± 25 %
• Rotatiesnelheid  300, 600, 750 RPM
• Zelfnivelleerbereik: ±14°
• Stof- en spatwaterbescherming: IP 67
• Elektrische voeding: Accupack
• Gebruiksduur, min.: 35 h
• Statiefschroefdraad: 5/8"
• Gewicht, ca.: 3,1 kg
• Projectie: horizontaal

Leveringsomvang:


• UL-633N
• Accupack
• Lader
• RC-602N afstandsbediening
• 2 x HL-760
• 2 x Baakklem
• SF601 Spotfinder
• Target houder incl. targets
• SF601 adapter tbv target houder
• RC603N Afstandsbediening
• Koffer


GRATIS VERZONDEN !!

Beoordelingen (0)
Spectra UL633N heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: